TV Ειδήσεις Συνέντευξη τύπου Κατσανιώτη – Φαρμάκη

Συνέντευξη τύπου Κατσανιώτη – Φαρμάκη

Τον δικηγόρο Νεκτάριο Φαρμάκη ανακοίνωσε ως Υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας με το συνδυασμό του «Μαζί να φτιάξουμε τον τόπο μας», ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και Υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Ανδρέας Κατσανιώτης, κατά τη διάρκεια ανοιχτής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της M. Δευτέρας στο Αγρίνιο.

Ο κ. Κατσανιώτης αναφέρθηκε στο πλούσιο βιογραφικό και την πολύπλευρη προσωπικότητα του κ. Φαρμάκη, υπογραμμίζοντας τις διακρίσεις του στον επαγγελματικό στίβο αλλά και την έντονη δραστηριότητα που έχει αναπτύξει στην τοπική αυτοδιοίκηση. Ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης περιέγραψε τον κ. Φαρμάκη ως ένα νέο επιστήμονα, με έντονες ανησυχίες για τον τόπο του, με φρέσκιες ιδέες και με πολλή όρεξη για δουλειά, στοιχεία που θα φέρουν την ανανέωση που τόσο χρειάζεται η διοίκηση της Περιφέρειας. Από την πλευρά του ο κ. Φαρμάκης ευχαρίστησε τον κ. Κατσανιώτη για την εμπιστοσύνη που του έδειξε επιλέγοντάς τον για τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας και δεσμεύτηκε να δουλέψει σκληρά για να δει τον τόπο του να προοδεύει.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους για την επιλογή του κ. Φαρμάκη για τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας ο κ. Κατσανιώτης δήλωσε: «Ήρθε η ώρα να εμπιστευτούμε νέα πρόσωπα που προέρχονται από την πραγματική ζωή και την πραγματική οικονομία, πρόσωπα που ζουν ανάμεσά μας και γνωρίζουν τα προβλήματα των συμπολιτών μας από πρώτο χέρι. Η επιλογή ενός νέου ανθρώπου για τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας, σηματοδοτεί την ανανέωση στην διοίκηση της Περιφέρειάς μας που είναι αναγκαία για να ξεφύγουμε από το παλιό και το φθαρμένο. Είμαι σίγουρος ότι οι Αιτωλοακαρνάνες θα έχουν έναν Αντιπεριφερειάρχη που θα εργαστεί μεθοδικά για την ανάπτυξη της περιοχής και θα βρίσκεται πάντα δίπλα στους συμπολίτες μας».

Νεκτάριος Αθ. Φαρμάκης
Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας
Ο Νεκτάριος Φαρμάκης γεννήθηκε το 1980, από Αγρινιώτες γονείς, τον Αθανάσιο Χ. Φαρμάκη και την Αρετή Φαρμάκη το γένος Παπαχρήστου. Τελείωσε την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση στο Αγρίνιο. Μιλάει δύο ξένες γλώσσες (Αγγλικά και Γερμανικά).Είναι κάτοχος πτυχίου Νομικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στην Πολεμική Αεροπορία. Έχει ολοκληρώσει τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης με κατεύθυνση το Αστικό Δικονομικό Δίκαιο. Είναι διαπιστευμένος Διαμεσολαβητής από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, από το 2013. Είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αγρινίου, δικηγόρος παρ’ Εφέταις και ασκεί μάχιμη Δικηγορία από το 2006.Ζει στο Αγρίνιο και είναι παντρεμένος με την Εύη Χρ. Παππά, που κατάγεται από τα Ιωάννινα, δικηγόρο του Δ.Σ Αγρινίου και έχει μία κόρη, την Αρετή, πέντε ετών.

Από τα σχολικά του ακόμα χρόνια υπήρξε κοινωνικά και πολιτικά δραστήριος. Την τελευταία δεκαετία έχει δραστηριοποιηθεί ενεργά στο χώρο της πολιτικής, αρχίζοντας από τα πανεπιστημιακά του χρόνια , όπου εκλεγόταν σταθερά μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου Φοιτητών Νομικής «Κώστας Βάρναλης», ενώ διετέλεσε Γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Κομοτηνής και μέλος του Κ.Σ της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΑΕΙ. Στις εκλογές του Νοεμβρίου του 2010, σε ηλικία 30 ετών, εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη «ΖΟΥΜΕ ΔΥΤΙΚΑ» στην Αιτωλοακαρνανία. Κατά τη διάρκεια της θητείας του συμμετείχε σε διάφορες επιτροπές του Περιφερειακού Συμβουλίου, ενώ υπήρξε σε πολλές περιπτώσεις εισηγητής σε θέματα που συζητήθηκαν στο εν λόγω όργανο της Περιφέρειας.

Με σταθερή προσήλωση στη βελτίωση της ζωής των Αιτωλοακαρνάνων συμπατριωτών του, παρενέβη συνεχόμενα με τοποθετήσεις και προτάσεις του στο Περιφερειακό Συμβούλιο, προβάλλοντας: α) την ανάγκη της άμβλυνσης των ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων, β) την ιεράρχηση των στρατηγικών της Περιφέρειας με βάση την εκμετάλλευση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων κάθε Περιφερειακής ενότητας και γ) την ανάληψη πρωτοβουλιών που θα δώσουν υπεραξία σε κάθε τι παραγόμενο στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, αξιοποιώντας το ανθρώπινο δυναμικό της, την τεχνογνωσία της και τους φυσικούς της πόρους.
Με αυτή ακριβώς τη λογική, ενώπιον του Ευρωπαίου Επιτρόπου J.Hahn , στα πλαίσια επίσκεψης του τελευταίου στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας υπερασπίστηκε τις θέσεις του με σκοπό να αναδείξει την ανάγκη να ληφθούν υπόψη οι ενδοπεριφερειακές ανισότητες και οι ελλείψεις σε επίπεδο υποδομών κατά την διαβούλευση και τον τελικό σχεδιασμό στο δρόμο για την 5η προγραμματική περίοδο, τονίζοντας με ένταση ότι «δεν μπορεί να μιλά κανείς για ευφυή εξειδίκευση και για καινοτομία χωρίς να υπάρχουν υποδομές σε επίπεδο οδικών αξόνων και εν γένει προσβασιμότητας, που αποτελούν προϋπόθεση ούτως ώστε όλα τα παραπάνω να δώσουν την προσδοκώμενη υπεραξία».Πιστεύει ακράδαντα ότι η Αιτωλοακαρνανία είναι ευλογημένος τόπος, γεμάτος αντιθέσεις, με απεριόριστες δυνατότητες τόσο σε επίπεδο φυσικών πόρων όσο και σε επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού.