TV Ειδήσεις Ο Π. Μοσχολιός για την ανάπλαση του Πάρκου : «Δεν θα καταστρέψουμε το Πάρκο»

Ο Π. Μοσχολιός για την ανάπλαση του Πάρκου : «Δεν θα καταστρέψουμε το Πάρκο»

Ολοκληρώθηκε η συνέντευξη τύπου του δημάρχου Αγρινίου Παύλου Μοσχολιού σχετικά με την ανάπλαση του πάρκου Αγρινίου. Ο κ. Μοσχολιός εξήγησε αναλυτικά τα όσα πρόκειται να γίνουν στο Πάρκο και έδωσε αρκετές απαντήσεις σε όσα ειπώθηκαν από την πλευρά της Κίνησης Πολιτών Αγρινίου. Ο κ. Μοσχολιός χαρακτήρισε παλλαϊκό το αίτημα για την ανάπλαση του πάρκου και υπεραμύνθηκε της μελέτης για την ανάπλαση του πάρκου που συνέταξε η τεχνική υπηρεσία του δήμου.

Ο κ. Μοσχολιός τόνισε χαρακτηριστικά πως δεν υπάρχει δήμαρχος που να έχει σώς τας φρένας και να θέλει να καταστρέψει το πάρκο και ζήτησε να υπάρξει εμπιστοσύνη προς το δήμο για το θέμα. Παράλληλα σχολιάζοντας μια ενδεχόμενη προσφυγή στο ΣτΕ από την πλευρά της Κίνησης Πολιτών είπε : «δεν μπορώ να αποτρέψω κάποιον από το πάει στο ΣτΕ. Ο αγρινιώτικος λαός όμως θα τους χρεώσει ένα τέτοιο έγκλημα». Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο δήμαρχος Αγρινίου σε μερίδα όσων διαφωνούν που προσπαθούν «να σπεκουλάρουν το όλο θέμα έχοντας άλλες σκοπιμότητες. Αυτοί» πρόσθεσε «θα με βρούν απέναντί τους». Και κατέληξε με νόημα «τους βρήκα ήδη απέναντι σε άλλα σημαντικά θέματα της πόλης, όπως στο θέμα του ΓΠΣ» κάνοντας έμμεση αναφορά στον πρώην δήμαρχο Θεστιέων Δ. Τραπεζιώτη που ήταν συνήγορος πολιτών που προσέφυγαν για το ΓΠΣ στην αρμόδια επιτροπή της περιφέρειας.

Ο κ. Μοσχολιός αναφέρθηκε όχι μόνο στην ανάπλαση του Πάρκου αλλά και στο γενικότερο σχέδιο από πλευράς του δήμου και για την ανάπλαση της περιοχής έξω από το πάρκο (με την ανακατασκευή των περιμετρικών δρόμων τη δημιουργία χώρου πρασίνου και skatepark). Αναφορικά τώρα με την ανάπλαση του πάρκου ο δήμαρχος Αγρινίου παραδέχθηκε αρχικά εμμέσως πλην σαφώς τα προβλήματα στη συντήρησή του και τη φύλαξή του. Τόνισε όμως με έμφαση ότι η φιλοσοφία της μελέτης για το πάρκο είναι να υπάρξει οπτική επαφή ώστε το πάρκο να διαφυλαχθεί από την ίδια την κοινωνία. «Και μια διμοιρία των ΜΑΤ να βάλεις δεν μπορεί να φυλάξει το πάρκο» ανέφερε. Με αυτό το σκεπτικό εξήγησε την απομάκρυνση της μάντρας επί της οδού Ξενοπούλου και Ελ. Βενιζέλου καθώς και τη μείωσης του ύψους της μάνδρας επί της οδού Καζαντζάκη. «Δεν αλλοιώνονται τα χαρακτηριστικά του πάρκου, διατηρείται ο ρόλος του ως αστικό πράσινο και γίνεται πλέον ανοιχτό στους πολίτες και την κοινωνία» είπε χαρακτηριστικά. «Το πάρκο δεν είναι προσβάσιμο γιατί είναι ένα κλειστό πάρκο από τους τοίχους που υπάρχουν γύρω-γύρω» πρόσθεσε.

Αναλυτικά τώρα ο κ. Μοσχολιός ανέφερε ότι πρόκειται να αποψιλωθούν από το πάρκο είναι 23 δένδρα στην πλευρά της οδού Καζαντζάκη και 25 από την πλευρά της οδού Ξενοπούλου και σε καμία περίπτωση 1800 δένδρα όπως ειπώθηκε. Αντίθετα είπε πως θα φυτευτούν 92 δένδρα και 500 δένδρα στους γύρω δρόμους του πάρκου, 669 θάμνοι, 451 αρωμαρτικά φυτά στους θεματικούς κήπους, 1700τριανταφυλλιές, ενώ στις περιοχές κάτω από τα μεγαλά δένδρα θα μπουν περίπου 35 στρέμματα γκαζόν. Ακόμη θα γίνει νέα παιδική χαρά, δίκτυο πυρόσβεσης και άρδευσης και φωτισμός με 180 φωτιστικά εντός του πάρκου και 150 περιμετρικά του πάρκου. Ακόμη πρόσθεσε πως δεν υπάρχει κανένα νέο κτήριο, επομένως δεν υπάρχει και ναένα σχέδιο ιδιωτικοποίησης ή τοποθέτησης τραπεζοκαθισμάτων. Ο κ. Μοσχολιός έφερε μάλιστα ως παράδειγμα τον πεζόδρομο της οδού Παπαστράτου όπως με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου απαγορεύεται η τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων. Ενδιαφέρον έχει και ο σχεδιασμός που υπάρχει για δημιουργία μικρού πάρκινγκ ενός λεωφορείου για επισκέπτες στην οδό Ξενοπούλου πράγμα που θα πάρκει 20 -30 πόντους πιο μέσα το πάρκο.

Παράλληλα ο κ. Μοσχολιός πρόσθεσε ότι είναι ανοιχτό τόσο το γραφείο του ίδιου όσο και η αρμόδια υπηρεσία ώστε να ενημερωθεί όποιος θέλει και ακόμη άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ληφθεί υπόψιν κάποια πρόταση. Ερωτηθείς τέλος για την επιστημονική εξειδίκευση και εμπειρία στη ανάπλαση πάρκων των στελεχών της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου, ο δήμαρχος Αγρινίου δεν απάντησε επί της ουσίας, ανέφερε όμως πως η τεχνική υπηρεσία του δήμου έχει τεράστια εμπειρία στην εφαρμογή μελετών.