TV Εκδηλώσεις «Μάνα… Μητέρα…Μαμά…» στο ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου

«Μάνα… Μητέρα…Μαμά…» στο ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου

Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν σήμερα στο Δημαρχείο Αγρινίου με αφορμή την πρεμιέρα της παράστασης του έργου «Μάνα…Μητέρα…Μαμά…» του Γιώργου Διαλεγμένου, που ανεβαίνει στις 19 Δεκεμβρίου στο ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου οι συντελεστές της παράστασης και ο δήμαρχος Αγρινίου.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΤην παράσταση σκηνοθετεί η Νανά Νικολάου και σε πρωταγωνιστούν οι Γιώργος Δάμπασης, Κώστας Κάππας, Άννα Κουρή, Μαρία Κωνσταντάρου και Ηρώ Λούπη. Ο δήμαρχος Γ. Παπαναστασίου καλωσορίζοντας τους συντελεστές στην πόλη, ανέφερε ότι το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου αποτέλει το βασικό μοχλό θεατρικής δραστηριότητας στην περιοχή και επειδή όπως υπογράμμισε ο πολιτισμός δεν είναι πολυτέλεια, αλλά αναγκαιότητα, «θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια και το θέατρο να διατηρηθεί και να ενισχυθεί και δημιουργεί παραστάσεις υψηλού επιπέδου». Από τη μεριά της η σκηνοθέτης Νανά Νικολάου, τόνισε ότι το συγκεκριμένο έργο του Γιώργου Διαλεγμένου είναι ένα από τα σημαντικότερα νεοελληνικά έργα καθώς όπου έχει παρουσιαστεί έχει αγαπηθεί από το κοινό. «Το έργο είναι διαχρονικό και περιγράφει με μαστοριά το «αγαπομίσος» του νεοέλληνα, που αγαπάει πράγματα και τα «μισεί» παράλληλα» ανέφερε χαρακτηριστικά. Από την πλευρά του οι ηθοποιοί εξέφρασαν την ευχαρίστησή τους για τη συνεργασία με την Νανά Νικολάου και το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου και τόνισαν ότι τα ΔΗΠΕΘΕ πρέπει να διατηρηθούν και να επιστρέψουν στο αρχικό σκοπό για το οποίο ιδρύθηκαν.

Λίγα λόγια για το έργο:
Ένα από τα καλύτερα έργα του νεοελληνικού θεάτρου. Το έργο εξελίσσεται την περίοδο της μεταπολίτευσης, όπου το φαινόμενο της αντιπαροχής αλλάζει το τοπίο της Αθήνας, ρυθμίζοντας εκ νέου τις σχέσεις των ανθρώπων στην αθηναϊκή κοινωνία. Μια ηλικιωμένη μητέρα, παρά τις δυνατές αντιστάσεις της, πείθεται τελικά από το γιο της και δίνει το σπίτι της αντιπαροχή. Με αυτή την κρίσιμη απόφαση της, παρόλο που η ίδια νιώθει να μετατρέπεται σε φορτίο, σε βάρος για τους οικείους της, παραδίνει τη σκυτάλη στην επόμενη γενιά.

Η κωμωδία του παραλογισμού της αγάπης που έχουν να υποστούν οι γιοι, οι νύφες, οι κόρες και οι γαμπροί, στην ελληνική οικογένεια, ζωντανεύουν σε όλο τους το μεγαλείο. Με γλώσσα αληθινή. Με σχέσεις που καθηλώνουν. Με πρόσωπα αναγνωρίσιμα όσο οι πιο δικοί μας άνθρωποι. Με γέλιο πηγαίο και πικρό. Με αλήθεια για όσα κουβαλάμε στο κύτταρό μας.Ο συγγραφέας με τρόπο συνταρακτικό, με γλώσσα καίρια και οικεία αλλά όχι γραφική, κατορθώνει να περιγράψει τις οικογενειακές συγκρούσεις μεταβαίνοντας από το τραγικό στο κωμικό εκπλήσσοντας μας συγκινητικά. Το «Μάνα, μητέρα, μαμά» παραμένει ένα έργο διαχρονικό και εξαιρετικά επίκαιρο.

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Νανά Νικολάου
Κοστούμια: Λαμπρινή Καρδαρά
Σκηνικός Χώρος: Βασίλης Ραμμόπουλος – Νίκος Βελτσίστας
Μουσική Επιμέλεια : Πάνος Μαμασούλας
Φωτισμοί: Δημήτρης Παπαδάκης

Πρωταγωνιστούν: (αλφαβητικά) Γιώργος Δάμπασης, Κώστας Κάππας, Άννα Κουρή, Μαρία Κωνσταντάρου, Ηρώ Λούπη

Ημέρες και ώρες των παραστάσεων
Πρεμιέρα: Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014 , ώρα: 9.00 μ.μ.
Παραστάσεις: Κάθε Παρασκευή και Σάββατο ώρα: 9.00 μ.μ.,
Κυριακή ώρα: 8.00 μ.μ. Αίθουσα Δημοτικού Θεάτρου

Οι παραστάσεις των Χριστουγέννων & της Πρωτοχρονιάς και γενικά των εορτών διαμορφώνονται ως εξής:
Πέμπτη 25-12-14 ώρα: 9.00 μ.μ.
Παρασκευή 26-12-14 ώρα: 9.00 μ.μ.
Σάββατο 27-12-14 ώρα: 9.00 μ.μ.
Κυριακή 28-12-14 ώρα: 8.00 μ.μ.
Πέμπτη 01-01-15 ώρα: 9.00 μ.μ.
Παρασκευή 02-01-15 ώρα: 9.00 μ.μ.
Σάββατο 03-01-15 ώρα: 9.00 μ.μ.
Κυριακή 04-01-15 ώρα: 8.00 μ.μ.

Μετά τις γιορτές ακολουθούν κανονικά οι παραστάσεις του τριημέρου από την Παρασκευή 9 , Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015, ώρα 9.00 μ.μ. και Κυριακή 11, ώρα 8.00 μ.μ., έως τα τέλη Ιανουαρίου.
Τιμές εισιτηρίων : 10 € κανονικό και 5€ ευρώ φοιτητικό-μαθητικό-ανέργων ( με επίδειξη της κάρτας)
Εισιτήρια προπωλούνται στο ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου από τη Δευτέρα 15-12-2014
Ώρες ταμείου : 11 π.μ.- 1 μ.μ. & 6 μ.μ. – 9 μ.μ.
Τηλ Ταμείου 26410 – 56 135

URL: