TV Ειδήσεις Ανεβάζει αυτοδιοικητικές στροφές ο ΣΥΡΙΖΑ στην Αιτωλοακαρνανία

Ανεβάζει αυτοδιοικητικές στροφές ο ΣΥΡΙΖΑ στην Αιτωλοακαρνανία

Νομαρχιακή σύσκεψη πραγματοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2014 στην αίθουσα του δημοτικού πάρκου Αγρινίου. Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τα θέματα που αφορούν την αυτοδιοίκηση ιδωμένα όμως από την πλευρά της πολιτικής του μνημονίου που εφορμόζεται στην χώρα. Όπως ειπώθηκε με τη σύσκεψη αυτή δεν «κλείνει κάτι» αντιθέτως ανοίγει ο ΣΥΡΙΖΑ τη συζήτηση για τις δημοτικές εκλογές αλλά κυρίως όπως θέλουν τα μέλη του κόμματος «ανοίγουν» στους πολίτες κάθε τοπικής κοινωνίας.

Βασικός ομιλητής ήταν το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και Υπεύθυνος του Τμήματος Τοπικής Αυτοδιοίκησης Κώστας Πουλάκης και ο Κώστας Μαρματάκης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Παρούσα στη σύσκεψη και η βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Μαρία Τριανταφύλλου καθώς ο Γ. Βαρεμένος απουσιάζει στο εξωτερικό για την Συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ.

Ενδιαφέρουσες παρουσίες με ρόλο και υποψήφιοι δήμαρχοι…
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε και η παρουσία στελεχών από δήμους της Αιτωλοακαρνανίας που είτε είναι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι, είτε προτείνονται ως υποψήφιοι δήμαρχοι, είτε πρόκειται κατά τα φαινόμενα να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στη συγκρότηση δημοτικών κινήσεων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η παρουσία του Πάνου Παπαδόπουλου, που μετά την πρόταση της Οργάνωσης Μελών του ΣΥΡΙΖΑ στο Μεσολόγγι για το πρόσωπό του, θα πρέπει να θεωρείται ο υπόψηφιος του ΣΥΡΙΖΑ στο Μεσολόγγι. Ακόμη, το παρόν έδωσαν ο Κώστας Καρακώστας δημοτικός σύμβουλος από τη Ναυπακτία, ο Κώστας Μαραγιάννης επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Θέρμο, ο Ηλίας Γεωργαλής από την Κίνηση Πολιτών Ξηρομέρου, αλλά και ο πρώην δήμαρχος Θεστιέων Δημήτρης Τραπεζιώτης.

«Η αυτοδιοίκηση είναι κλινικά νεκρή»
Ο Κ. Πουλάκης στην ομιλία του τόνισε ότι θέματα που αφορούν την γενικότερη πολιτική και τις επιπτώσεις του μνημονίου στην κοινωνία θα πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ και οι δημοτικές κινήσεις να τα έχουν υπόψιν τους στην πορείας προς τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Στην συνέχεια αναφέρθηκε σε αμιγώς αυτοδιοικητικά θέματα. «Η αυτοδιοίκηση είναι κλινικά νεκρή» είπε χαρακτηριστικά σχολιάζοντας τις μειώσεις στις επιχορηγήσεις των δήμων. Παράλληλα άσκησε κριτική στον «Καλλικράτη», λέγοντας ότι μνημόνιο και «Καλλικράτης» ήρθαν μαζί. Αναφορικά με το ζήτημα των συνεργασίων που μπορεί να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ ή τη στήριξη που μπορεί να παρέχει σε υποψηφίους είπε χαρακτηριστικά «δεν θα συνεργαστούμε με όσους μας κατέστρεψαν και συμπορεύτηκαν με το μνημόνιο, εμείς θα συμπορευτούμε με την κοινωνία». «Δεν θέλουμε να αλλάξει ο χάρτης χρώμα, θέλουμε να δώσουμε στην αυτοδιοίκηση χρώμα και ελπίδα» κατέληξε.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Κώστας Μαρματάκης τονίζοντας ότι η προσπάθεια για κατάρτιση πλήρων συνδυασμών θα είναι δύσκολη, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ όπως να χει θα βγεί κερδισμένος από την όλη διαδικασία. Αξίζει ακόμη να σημειωθεί ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασαν τον προβληματισμός του για την ελλιπή έως τώρα λειτουργία της νομαρχιακής επιτροπής, αλλά και για το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στις δημοτικές εκλογές θα έχει να αντιμετωπίσει και τους μηχανισμούς των μνημονιακών δημάρχων.

«Πάμε να κάνουμε αυτοδιοικητικές εκλογές χωρίς αυτοδιοίκηση και χωρίς δημοκρατία» ήταν το σχόλιο της Μαρίας Τριανταφύλλου σε δήλωσή της, ενώ ακόμη στάθηκε στην ανάγκη να δημιουργηθεί μια νέα μορφή συλλογικότητας για τα αυτοδιοικητικά με αναφορά στο ΣΥΡΙΖΑ.

URL: