TV Ειδήσεις Αλ. Τσίπρας στο Αγρίνιο : Στις 25 ψηφίζουμε, στις 26 τα μαζεύουνε και φεύγουν

Αλ. Τσίπρας στο Αγρίνιο : Στις 25 ψηφίζουμε, στις 26 τα μαζεύουνε και φεύγουν

Στην πλατεία Δημοκρατίας του Αγρινίου πραγματοποιήθηκε απόψε το βράδυ η ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής του κόμματος της ευρωπαϊκής Αριστεράς Αλέξη Τσίπρα ενόψει των ευρωεκλογών και αυτοδιοικητικών εκλογών. «Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα θα είναι πρόκριμα εξελίξεων, τσουνάμι αλλαγής στην Ευρώπη. Στις 25 ψηφίζουμε, στις 26 τα μαζεύουνε και φεύγουν» είπε χαρακτηριστικά.

Η συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε με τον χαιρετισμό που απηύθυνε ο πρόεδρος της Ο.Μ. Αγρινίου του ΣΥΡΙΖΑ Π.Ζέρης ενώ ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον υποψήφιο δήμαρχο Αγρινίου Δημήτρη Τραπεζιώτη και τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Βασίλη Χατζηλάμπρου. ΣΥΡΙΖΑ«Σε όσους λοιδόρησαν και λοιδορούν τους αγώνες αυτού του λαού, σε όσους ακόμα και σήμερα δίνουν τα ρέστα τους ώστε η διαπλοκή και το σύστημα εξουσίας να επιβιώσουν, να υπενθυμίσουμε ότι αυτός ο λαός έριξε ήδη δυο μνημονιακές κυβερνήσεις, με τις κινητοποιήσεις και τους αγώνες του» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο ξεκίνημα της ομιλία του στην ασφυκτικά γεμάτη πλατεία Δημοκρατίας του Αγρινίου.

Όπως επεσήμανε, «έρχεται η ώρα να ρίξει και τη Τρίτη, τη κυβέρνηση Σαμαρά, με τη ψήφο του στις 25 του Μάη». Ο Αλ. Τσίπρας τόνισε τη σημασία των επερχόμενων εκλογών υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να δοθεί ηχηρή απάντηση στην βαρβαρότητα των μνημονίων, στην δυσωδία των σκανδάλων, στην αθλιότητα της διαπλοκής». Αναφέρθηκε εκτενώς στο «καθεστώς των μνημονίων»: «Καθεστώς σκληρό, απάνθρωπο, αντιδημοκρατικό, προορισμένο να φράζει κάθε πόρο ελευθερίας και να στραγγίζει τον ιδρώτα και το αίμα του ελληνικού λαού στο διηνεκές. Καθεστώς στο οποίο πρέπει ισοβίως να ζήσουμε, αν δεν τα αποτινάξουμε πάνω από την κοινωνία και την Ελλάδα.Καθεστώς που προβλέπει πώς μια χούφτα συμφέροντα, ξένα και ντόπια, θα ελέγχουν την οικονομία, τη χώρα, τη ζωή μας. Καθεστώς που στηρίζεται σε κάθε αντιλαϊκή του πτυχή από τετρακόσιους περίπου εφαρμοστικούς νόμους».

Όπως τόνισε, «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μόνη δύναμη που όχι μόνο θέλει την ανατροπή του καθεστώτος των μνημονίων, αλλά και μπορεί. Μπορεί με το πρόγραμμα, με τα στελέχη, με την αποφασιστικότητα, με την εμπειρία της πάλης που διαθέτει». Μιλώντας για το δίλημμα των εκλογών τόνισε ότι θα το βάλει ο ίδιος ο λαός, που έχει και στις τρεις κάλπες, την ίδια επιλογή: τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος θα δώσει με όλες του τις δυνάμεις ώστε και στην περιφέρεια αλλά και στους δήμους να πετύχει τη μεγάλη ανατροπή Αναφερόμενος στην επίσκεψη Μέρκελ, ο Αλ. Τσίπρας είπε ότι ήρθε στην Ελλάδα για να «επιθεωρήσει» αν χαρίστηκαν τράπεζες, αν πουλήθηκε η δημόσια περιουσία, αν έφτασαν οι μισθοί σε επίπεδο Βουλγαρίας. Όπως πρόσθεσε: «Ήρθε όμως και για να ελέγξει.Αν μπορούν να φέρουν εις πέρας το τελευταίο μέρος του σχεδίου. Αν αντέχουν λίγο ακόμα.Αν η αφωνία τους στην γερμανική Ευρώπη είναι σε ισχύ.Αλλά τα αποτελέσματα που έφερε η επίσκεψή της ήταν τα αντίθετα. Καλά λόγια περίμεναν, δυσκολότερες μέρες τους υποσχέθηκε.Και από πάνω ο κ. Ντάισελμπλουμ μίλησε ξεκάθαρα για τρίτη βοήθεια και τρίτο μνημόνιο». Ως εκ τούτου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν, είπε ότι «πρέπει να τους σταματήσουμε τώρα» για να μην εξοντώσουν άλλο τον ελληνικό λαό.